Home.
Voorstellen.
Specialiteiten.
De behandeling.
Tarieven.
Provoet.
Voorwaarden.

 

Pedicure Praktijk Bongerd

 

Bongerd 206

8212 BL  Lelystad

T 0320 - 842758

E smj.buijnink@gmail.com

Buijnink Pedicure Praktijk

Locaties: Hanzeborg en Bongerd

 

Marian Buijnink-Akker

Pedicure, ook bij reuma en diabetes

 

Pedicure Praktijk Hanzeborg

 

Koningsbergenstraat 201k

8231 DC  Lelystad

T 0320 - 401416

E smj.buijnink@gmail.com

Diabetische voet

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen.

Wilt u bij de eerste afspraak een verwijzing van de huisarts of praktijkondersteuner meenemen, waarop de simms-classificatie staat.

Dit laatste is van belang voor vergoeding van de zorgverzekering.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.

 

Nagelbeugeltechniek

Met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Dit kan ik inzetten bij ingroeiende nagels

 

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmelinfectie is veroorzaakt, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Mede daarom is behandeling noodzakelijk. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel in het spel is en met welke schimmelsoort men te maken heeft. De pedicure met het certificaat Schimmeldiagnostiek is in staat een monster te nemen van de aangedane nagel.  Deze wordt opgestuurd naar het  laboratorium van de Radbout universiteit. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is en welke.  Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kan een behandelplan worden opgesteld. Voor dit onderzoek is toestemming van uw huisarts nodig. Het onderzoek door de patholoog zal worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Specialiteiten 2